Gluteenivabad pagaritooted – Lilija Suburg

UUS! Gluteenivabad pagaritooted 15.11.2025 Meisterpagari koolitusklassis kell 09:00, Linnavere tee 3, Soinaste, Tartumaa

Gluteenivabad pagaritooted ei ole pelgalt vajadus neile, kes kannatavad tsöliaakia või gluteenitalumatuse all – neist on saanud täisväärtuslik osa kaasaegsest toidukultuurist. Terviseteadlikkus, toitumise valikud ja soov katsetada uusi tekstuure ja maitseid on toonud gluteenivabad küpsetised üha rohkemate inimeste lauale.
Klassikalises pagaritöös mängib gluteen olulist rolli: see annab tainale elastsuse, struktuuri ja õhulise tekstuuri. Gluteenivaba küpsetamine seab pagarile väljakutse – ilma gluteenita tuleb leida uusi lahendusi, et saavutada samaväärne tulemus. Selleks tuleb mõista erinevate jahude, sidusainete ja valmistamistehnikate koostööd.

NB! Kuna koolitusruumis küpsetatakse eelnevatel päevadel ka gluteeniga tooteid, siis võib olla väike ristsaastumise oht.
NB! Koolitusel kasutame looduse poolt gluteenivabasid jahusid kuid ei järgi rangelt GV märgistust.

Olgu eesmärgiks valmistada pehme saiake, tervislik seemnekukkel või pidulik gluteenivaba kringel – see koolitus  annab sulle vajaliku teadmised ja oskused, et küpsetada teadlikult ja loovalt.

Koolituse hind sisaldab: õppematerjalid, tooraine, kohv-tee, pakend valmistatud toodete koju viimiseks.
Koolitus kestab u. 8 tundi.

Koolituse hind: 119€

Koolitusel käsitletavad teemad:

  • millised on gluteenivabad jahud ja nende omadused;
  • kuidas segada gluteenivaba tainast nii, et see kerkiks ja hoiaks kuju;
  • kuidas küpsetada erinevaid leibu, kukleid ja magusaid ja soolaseid küpsetisi;
  • kuidas tagada toodete maitse, tekstuuri ja säilivuse kvaliteet;
  • ning milliseid praktilisi retsepte ja tehnoloogilisi nippe kasutada igapäevases ja professionaalses pagaritöös.

Koolitusel valmistame:

Leivad, saiad, kuklid:

  • Toortatra leib (juuretise baasil) (Vegan, GV, tärklisevaba)
  • Toortatra-riisi leib (juuretise baasil) (Vegan, GV)
  • Köömnetega koriandrileib (Vegan, GV)
  • Hirsi-maisileib linaseemnetega (Vegan, GV)
  • Baguette chia seemnetega (juuretisega ja pärmiga) (Vegan, GV)
  • Kaerakukkel (GV)
  • Ahjuküüslaugu leib (GV)

Kringel:

  • Õuna-jõhvika kringel (GV)

Saiakesed ja pirukad:

  • Kaneelisai (GV)
  • Lehttainast õuna-šokolaadi rullid (GV)
  • Lehttainast Taani kreemisaiakesed (GV)
  • Gluteenivaba seenepirukas (GV)
  • Kanepijahuga kapsapirukad (GV)
  • Porrupirukas (GV)

Küpsised: 

  • Kaera-mooni küpsised (GV)
  • Terapulk kikerherne jahuga (GV)

Lõbusaid pilte meie koolitustest saad leida meie Facebooki lehelt! 🙂

Gluteenivabad pagaritooted 15.11.2025

119.00

3 makset 39.67€ kuus, ilma lisatasudeta. Modena

Kategooria:
Lilija Suburg
Koolitaja: Lilija Suburg

Lilija Suburg on eelkõige suure kirega pagar. Ta on Tartu Kutsehariduskeskuse pagar-kondiitri eriala kutseõpetaja ja täiskasvanute koolitaja. Lilijal on meisterpagari ja täiskasvanute koolitaja 5. taseme kutsekvalifikatsioon ning 2016 aastal valiti ta täiskasvanud õppija nädala raames Tartumaa aasta koolitajaks. 2021 aastal valiti Lilija Tartu linna Aasta Õpetajaks ning oli ka Eesti Vabariigi Aasta Õpetaja finalist!

Vaata teisigi koolitusi meie koolituste lehel.

Koolitus Gluteenivabad pagaritooted - Meisterpagar.ee
Koolitus Gluteenivabad pagaritooted - Meisterpagar.ee
Koolitus Gluteenivabad pagaritooted - Meisterpagar.ee
Koolitus Gluteenivabad pagaritooted - Meisterpagar.ee

Kuidas meie juurde saab?

Kõige lihtsam viis on tulla auto või taksoga. Kasutades telefonis äppi Waze või Google maps navigeerimiseks võib vajutada eelnevaid linke või otsida äppides “Meisterpagari koolitusklass”. Sama otsingut võib kasutada mugavalt Bolt äpis, aadress ei pea peas olema 🙂
Rehe Hotelli juurde saab veel ka bussiga. Bussipeatust saab vaadata ning reisi planeerida siin: Peatus.ee

Kui jõuate kohale, siis auto palume parkida maja ees asuvasse parklasse. Koolitusklass asub maja parempoolses otsas, teisel korrusel. Sinna pääseb õues asuva trepi abil. Loomulikult saab helistada kui ei leia 😉