Toortatrajahust küpsetised – Piia Päid

Toortatrajahust küpsetised 14.05.2023 Meisterpagari koolitusklassis kell 10:00, Linnavere tee 3, Soinaste, Tartumaa

Paljud meist teavad toidulaual olevat vaid röstitud tatart pudruna ja see ongi väga maitsev ning endiselt tihti minu õhtusöögilaual. Toortatar on seevastu uudsem, kuid suutnud tänaseks endale nime teha, on laialt levinud ning tõestanud, et on üks igati väärtuslik ja maitsev tooraine meie toidulaual. Toortatar on tänuväärne ka selle tõttu, et sobib ka siis kui muret teeb nisu talumatus või suisa tsöliaakia (siin peab muidugi silmas pidama, et tooraine oleks kindlasti GV märgistusega).
Valmistamegi mõned maitsvad küpsetised just nimelt toortatrajahust.
Jagan teiega mõningaid eriti häid retsepte, mille olen oma teekonnal kirja pannud ja mis on eriti head tagasisidet saanud.
Peamine kangelane täna on ikkagi leib, see eestlaste igapäevane saatja toidulaual. Lisaks teeme ka ühe soolase “kringli”, rullbiskviidid (magusa ja soolase) ning ühed küpsised „paneme purki“. Kohapeal teeme läbi 6 retsepti ja boonusena tuleb kaasa veel 3 retsepti (kokku 9 retsepti).

Hind: 96.00€

Koolituse hind sisaldab: õppematerjalid, tooraine, kohv-tee, pakend toodete koju viimiseks.
Koolitus kestab 5-6 tundi.

Koolitusel valmistame:

  • Juuretis (u. 200g)
  • Leib (u. 700g)
  • Tatrajahust suvikõrvitsa kringel
  • Õuna muffin
  • Porgandi-kohvi rullbiskviit (1 rull)
  • Suvikõrvitsarull makratäidisega (1 rull)
  • Küpsis purgis (u. 1L)
Piia Päid
Koolitaja: Piia Päid

Olen terve oma teadliku elu armastanud küpsetada. Otseselt koolis kondiitriks või pagariks õppinud ei ole aga viimasel kolmel aastal olen ennast väga palju täiendanud meisterpagar Lilija Suburgi koolitustel VOCOs, Seikluskohvikus ja Meisterpagari koolitusklassis, sest alati on midagi uut võimalik õppida.
Minu kokkupuude toortatrajahust toodetega sai alguse puhtast huvist ja Liisa Kaasiku tatraleiva töötoast. Tänaseks olen üle 5 aasta teinud oma perele ja tuttavatele toortatrajahust leiba ning katsetanud teha kõiksuguseid muid küpsetisi samuti toortatrajahuga – leivast Napoleoni koogini. Enda kogemustest võin öelda, et kui retsept ei ole pärmiga, siis on see toortatrajahuga tehtav :), nisujahu asendamine üks ühele küll alati ei toimi, aga samas väga suurt erinevust ei ole.
Olge julged katsetama! 🙂

Toortatrajahust küpsetised Piia Päid
Toortatrajahust küpsetised Piia Päid
Toortatrajahust küpsetised Piia Päid
Toortatrajahust küpsetised Piia Päid

Kuidas meie juurde saab?

Kõige lihtsam viis on tulla auto või taksoga. Kasutades telefonis äppi Waze või Google maps navigeerimiseks võib vajutada eelnevaid linke või otsida äppides “Meisterpagari koolitusklass”. Sama otsingut võib kasutada mugavalt Bolt äpis, aadress ei pea peas olema 🙂
Rehe Hotelli juurde saab veel ka bussiga. Bussipeatust saab vaadata ning reisi planeerida siin: Peatus.ee

Kui jõuate kohale, siis auto palume parkida maja ees asuvasse parklasse. Koolitusklass asub maja parempoolses otsas, teisel korrusel. Sinna pääseb õues asuva trepi abil. Loomulikult saab helistada kui ei leia 😉