fbpx

Šokolaad algajale – Olga Kaju

Šokolaad algajale 12.11.2023 Meisterpagari koolitusklassis kell 14:00, Linnavere tee 3, Soinaste, Tartumaa

Kondiitrimaailma üks armastatumaid tooraineid on šokolaad. Ent ometi valmistab see paljudele alguses alusetut hirmu ja segadust. Miks šokolaad ei hangu? Miks läks šokolaad tükki? Miks on šokolaadil hallid triiubd? Mida selle šokolaadiga üldse teha, et see näpu vahel kohe ei sulaks? Kuidas saada head šokolaadikreemi? See on vaid väike osa küsmustest, mis saavad koolituse jooksul vastatud ja põhjalikult lahti seletatud. Teooria ja harjutamise taustal valmivad ka mõned tooted – ganache ja trühvlid, šokolaaditahvlid ja krõbedad šokolaadiampsud.
Vaata koolituse õppekava siit. 

Hind: 79.00€

Kursus on mõeldud kõigile, kes soovivad selgeks saada tempereerimise, korrektse ganache ja lihtsama šokolaadidekoori valmistamise, ning töötada edaspidi šokolaadiga juba palju enesekindlamalt, vältides vigu ja teades, kuidas taltsutada seda võrratut toorainet.
Koolituse hind sisaldab: õppematerjalid, tooraine, kohv-tee, pakend toodete koju viimiseks.
Koolitus kestab 5 tundi.

Koolitusel käsitletavad teemad:

  • Šokolaadi liigid, info pakendil, säilitamine;
  • õigete töövahendite ja -võtete kasutamine;
  • peamised vead ja nende vältimine;
  • dekoratsioonid;
  • töötamine vormidega.

Koolitusel valmistame:

  • Ganache ja trühvlite valmistamine
  • Šokolaadi tempereerimine erinevatel meetoditel
  • Lihtsam šokolaadidekoor
  • Šokolaaditahvel šokolaadivormi abil
Koolitaja: Olga Kaju

Kuigi Olga küpsetamishuvi tärkas juba maast madalast, leidis see suurema väljundi blogi Kaju Köök näol aastal 2012. Blogi peamiseks suunitluseks said peagi desserdid ja mõni aasta hiljem hakkas Olga täiendama end kondiitrialaselt lisaks iseõppimisele ka suurmeistrite käe all, nagu Hans Ovando, Alexander Kislitsyn, Sergey Kulkin, Anton Negin. Esimese koolituse tegi ise aastal 2015 ning mõni aasta hiljem oli tegemist juba Olga põhitööga ja koolitusi on ta läbi viinud lisaks Eestile ka Soomes. Olgal on täiskasvanute koolitaja kutse, tase 5. Aastal 2021 andis Olga välja raamatu „Kondiitrikunst sinu köögis“, milles õpetab valmistama maitsvaid ja põnevaid kondiitritooteid.

Kuidas meie juurde saab?

Kõige lihtsam viis on tulla auto või taksoga. Kasutades telefonis äppi Waze või Google maps navigeerimiseks võib vajutada eelnevaid linke või otsida äppides “Meisterpagari koolitusklass”. Sama otsingut võib kasutada mugavalt Bolt äpis, aadress ei pea peas olema 🙂
Rehe Hotelli juurde saab veel ka bussiga. Bussipeatust saab vaadata ning reisi planeerida siin: Peatus.ee

Kui jõuate kohale, siis auto palume parkida maja ees asuvasse parklasse. Koolitusklass asub maja parempoolses otsas, teisel korrusel. Sinna pääseb õues asuva trepi abil. Loomulikult saab helistada kui ei leia 😉