Verivorstipirukas

forumKommentaare pole

Verivorstipirukas
1 ümmargune vorm diameetriga 28 cm

Jagan teiega, kallid jälgijad ühte vahvat retsepti, mida on hea kasutada just siis kui soovid kokku liita kõik traditsioonilised jõululaua tooted ja rohkem mitte pead vaevata. Samuti saad ära kasutada kõik road, mis üle jäid ja teha sellest üks põnev lahtine pirukas. Siin on kartul, praekapsas, verivorst ja isegi kaste 😃

Vaja läheb:
  • 150 g võid
  • 200 g nisujahu
  • 2,5 g (0,5 tl) soola
  • 1 M suuruses muna
Täidiseks:
  • 350 g praekapsast porgandiga
  • 135 g suitsupeekonit
  • 400 g kartulit
  • 50 g võid
  • 1 küüslauguküüs
  • 1 punane sibul
  • sool
Katteks:
  • 2 M suuruses muna
  • 100 ml piima
  • 150 g hapukoort
  • 30 g kõva juustu
  • sool, pipar
Kaunistuseks:
  • verivorsti umbes 300 g

Muretaina valmistamine:
Sega omavahel nisujahu, või ja sool. Lisa muna ja sega ühtlane tainas. Aseta tainas 20 minutiks külmkappi. Kui ei soovi ise tainast teha, siis osta ükskõik milline soolane muretainas poest.

Koogipõhja vormimine:
Võta tainas külmkapist välja. Sega korraks läbi ja vormi ta alguses ümmarguseks. Vajuta taigen kätega natukene lapikuks ja lükka samal ajal natukene kokku, selleks, et ääred ei hakkaks rebenema. Puista laua peale natuke jahu, aseta sellele tainas ja puista natukene jahu ka taina peale. Rulli koogivormi suuruseks, aseta võiga määritud ja jahuga üle puistatud vormi sisse ja vajuta näppudega ühtlaseks. Tee taina sisse augud ja aseta eelsoojendatud ahju. Küpseta 200ºC juures 8 kuni 10 minutit.

Täidise valmistamine:
1. Koori, pese ja lõika tükkideks kartul.Keeda soolatud vees kartul ja tambi võiga pudruks. Aseta eelküpsetatud koogipõhja peale ühtlase kihina.
2. Koori ja lõika sibul poolseibideks ja küüslauk võimalikult väikesteks tükkideks. Prae kergelt õlisel pannil läbi.
3. Aseta kartulipudru peale praekapsa kiht.
4. Lõika suitsupeekon kuubikuteks ja aseta praekapsa peale.
5. Sega omavahel munad, piim, hapukoor ja riivitud juust. Maitsesta soola ja pipraga. Vala kate piruka peale.
6. Viimasena lõika verivorst 1 cm paksusteks rõngasteks ja aseta piruka peale.
7. Küpseta eelkuumutatud ahjus pöördõhuga 180ºC juures 20 kuni 30 minutit. Pirukas peab olema kuldpruuni värvusega ja muna peab olema hüübinud.

Ilusaid pühi!

Järgmine postitus
Jäi piparkoogitainast üle? Siin on sulle üks vahva retsept!