fbpx

Jäi piparkoogitainast üle? Siin on sulle üks vahva retsept!

forumKommentaare pole

Mascarpone-piparkoogi rull ~1300 g

Mõnus magus rull või kook, mida teha üle jäänud piparkoogitainast.

Biskviit piparkoogi puruga:

  • Munad M suuruses 4 tk
  • Suhkur 60 g
  • Piparkoogid 100 g
  • Nisujahu 50 g
  • Kakao 9 g
  • Küpsetuspulber 5 g

Kreem:

  • Mascarpone toorjuust 300 g
  • Vahukoor 100 g
  • Kondenspiim suhkruga 85 g

Täidis:

  • Pohlamoos 100 g

Kaunistus:

  • Piparkoogi pulgad
  • Tume kakaoglasuur või šokolaad
  • Tume schokobella (võib asendada šokoaadiga või ganachega)
  • Külmkuivatatud või külmutatud jõhvikad
  • Tuhksuhkur

Biskviidi valmistamine:
Purusta piparkoogid peenikeseks puruks. Lisa piparkoogipuru sisse nisujahu, kakao ja küpsetuspulber. Sõelu kõik läbi. Eralda munavalged munakollastest. Vahusta eraldi munakollased suhkruga tugevaks vahuks. Vahusta eraldi munavalged. Sega kuivained vahustatud munakollaste hulka, sega õrnalt läbi ja lisa viimasena vahustatud munavalged. Sega õrnalt ühtlaseks. Määri biskviiditainas küpsetusplaadile ühtlaseks kihiks. Küpseta 200 C juures 6-8 min. Keera ettevalmistatud küpsetusplaadile ümber ja lase jahtuda.

 

Kreemi valmistamine:
Vahusta mascarpone, vahukoor ja kondenspiim ühtlaseks tugevaks kreemiks. Osa kreemist pane kõrvale pritskotti kaunistuseks.

 

Rullbiskviidi kokkupanek:
Määri biskviidi äärde pohlamoos. Seejärel ülejäänud biskviidile ühtlase kihina mascarpone kreem ja keera rulli.

 

Kaunistamine:
Aseta biskviidirull serveerimisalusele. Määri biskviit pealt pintsliga chokobellaga. Pealt kaunista kreemiga ja jõhvikatega. Pintselda või kasta piparkoogi pulgad šokolaadi sisse ja kaunista nendega rullbiskviit. Lõpetuseks puista peale tuhksuhkur.

 

Ilusat nautimist!

Eelmine postitus
Verivorstipirukas
Järgmine postitus
Panna Cotta vaarikatega